Σελίδες

μπλούζες

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Rape & Islamists



Το 1956 υιοθετήθηκε στην Τυνησία ο Κώδικας Προσωπικής Κατάστασης, με τον οποίο καθιερώθηκε η ισότητα των δύο φίλων σε πολλούς τομείς, τοποθετώντας τις γυναίκες της Τυνησίας σε καλύτερη θέση σε σχέση με τον υπόλοιπο αραβικό κόσμο. 

Από τότε όμως που ήρθαν στην εξουσία οι ισλαμιστές του Ενάχντα το 2012 (είχαν προτείνει να εγγραφεί στο Σύνταγμα ότι τα δύο φύλα δεν είναι ίσα αλλά «αλληλοσυμπληρώνονται») η αστυνομία φέρεται να παρενοχλεί τις γυναίκες  για το ντύσιμό τους ή αν δεν συνοδεύονται στις νυχτερινές εξόδους τους από συγγενικό αρσενικό πρόσωπο, σύμφωνα με τις φεμινιστικές οργανώσεις  της Τυνησίας. 

Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί, είναι η περίπτωση νεαρής κοπέλας από την Τυνησία, η οποία βιάστηκε από δύο αστυνομικούς, ενώ ένας τρίτος κρατούσε τον αρραβωνιαστικό της, που κατηγορείται για προσβολή της δημοσίας αιδούς, καθώς βρέθηκε από τους αστυνομικούς σε ανήθικη στάση, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Υπουργείου Εσωτερικών. Πρόσθεσε βέβαια ότι αυτό δεν δικαιολογεί τον βιασμό και οι δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν αμέσως.


AddThis Social Bookmark Button

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου